Fagylaltjaink

 
pult görögdinnyével.jpg

amiről híresek vagyunk

Erdős Norbert a leghíresebb fagylaltkészítőktől tanulta meg Olaszországban mindazt, ami a krémes, kiegyensúlyozott állagú kézműves fagylalt készítéséről tudható. Több, mint 200 fagylaltreceptünk közül főszezonban egy időben kb. 40 félét kínálunk, minden nap változó kínálattal. Minden szezonban születnek új receptek, az egyre különlegesebb alapanyagok mellett a csapat törekszik arra is, hogy a legegyszerűbb alapanyagokból is szokatlan, de harmonikus  ízkombinációk szülessenek.  Nálunk télen is van fagyi.

erd%C5%91s+fagyi.jpg

Erdős fagylalt: 100% pisztácia alapfagylaltban roppanós csokidarabok, és az Erdős-torta falatkái - fehércsoki, mandulapiskóta, pisztácia darabkák… mindez fagyasztva szárított málna-falatokkal színezve.

piszt%C3%A1cia+fagyi.jpg

A pisztácia, a mogyoró, a dió, a tökmag, a sós pörkölt földimogyoró valódi, 100%-os őrleményből készül. A „magvas” fagyik a kedvenceink – szerepel a kínálatunkban a makadámdió, pekándió is. Az országban elsőként használtuk a tökmagot cukrászati alapanyagként.

eperfagyi2.jpg

A gyümölcsfagyik természetesen gyümölcsből készülnek, tejmentesek annak érdekében, hogy a gyümölcsök valódi íze érvényesüljön. Nem csak a bárhol megtalálható ízeket készítjük (citrom, eper, szeder, stb.), hanem különleges gyümöcsöket is, pl. csipkebogyót, bergamottot, köszmétét, birsalmát.

Számos ízkombináció a magyar gasztronómia hagyományos ízeit ülteti át a fagylalt világába: ilyen a kapros-túrós pite fagylalt, a zserbó fagyi, az Eszterházy-fagylalt, késő tavasszal a bodzavirág-fagyi, nyáron a mákos-meggyes, az Irsai Olivér fagylaltunk, ősszel a tökös-mákos rétes fagyi, az Othello szőlőből készülő fagyi, télen a forralt bor fagylaltunk és a mézeskalács fagyink.

Más fagylatok úgy készülnek, hogy nincs sütemény-előzményük, például az epres praliné fagyi (ami eperszörbet és csokis mogyorókrém kombinációja), a Mimóza (mely fahéjfagylalt őszibarackkal és csokikrémmel), a Sicilia (ez tojáslikőr fagyi narancsos csokoládé krémmel). Különlegességek még: zölddió, mascarpone bazsalikommal, pilóta keksz és Oreo keksz, tökmag fagyi, Matcha zöldtea fagylalt, gesztenyeméz citromkrémmel, vanília rózsaborssal, szardíniai sáfrányos túró, szőke csoki karamellizált sült eperrel, banánfagyi karamellás keksszel, kakukkfüves őszibarack, rózsás limonádé.

2020 újdonságai voltak a mézes tejföl fagyi málnakrémmel, a limoncello, és a répatorta fagyi mascarponéval.

2021-ben mutattuk be a kamilla fagyit, a sült szilvát kardamommal, a pisztácia sorbet fagyit, ami tejmentes, valamint a karamellás almát csokis linzerrel, az umami csokoládét, és az eperfagyit vadborssal.

2022-ben kreált újdonságunk volt a zöldcitrom áfonyakrémmel, és a gyömbéres csokis keksz fagylalt, bekerült a kínálatba a régebben alkotott, de korábban ritkaságnak számító “Maci a málnásban”, azaz medvecukor fagyi málnavelővel.

És megszületett poharas jégkrém-kollekciónk, indulásnak rögtön 16 ízzel, melyeket a Kifli internetes bevásárlóoldalon rendelhettek meg.

2023-ban is egy egész sor új ízt alkottunk: megjelent és sikert aratott az epres tejszín tejcsokoládéval, a rózsás őszibarack, a nagyon különleges, cseresznyefán füstölt tejszín - Magyarország első füstölt fagylaltja! -, a citromos-fahéjas fehércsokoládé, és a vörösboros aszalt szilva fagylalt.