Tortáink
Erdős-torta
csak nálunk
Csak itt kóstolható az Erdős-torta, amelynek a magját a legfinomabb pisztácia alkotja, csokoládédarabokkal, mandulapiskótával, fehércsoki krémmel, fagyasztva szárított málnaszemekkel díszítve.
A fagylalt-verzió, az Erdős-ekler, az Erdős-kugler és az Erdős-pohárkrém is ugyanezt az ízvilágot, és ugyanazokat a motívumokat viszi tovább.
Az Albrecht-torta receptje egy barátunk, Selmeczi András nagymamájától származik, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy megosztotta velünk! Szinte minden benne van, amitől egy torta finom lehet: dió, rum, könnyű főzött krém, kávé és karamell. A külsejét pedig vastagon beborítja a pörkölt mandula. Igazi, klasszikus ünnepi torta a család asztalára.
Pisztáciás Albrecht-torta: a két legfinomabb tortánk házasítása: az eredetileg mandulával bevont Albrecht-tortát kereszteztük a pisztáciás Erdős-tortával Pisztáciarajongóknak nagyon ajánlott! A tetejét a fotón téli díszekkel raktuk ki, de rendelhető lányos/fiús díszítéssel, vagy bármelyik évszakhoz illő díszekkel is.
Habos diótortánk liszt nélkül készül, így azoknak is ajánljuk, akik gluténérzékenyek, vagy más okból lisztmentesen étkeznek. De aki nem diétázik, az is nagyra értékeli a dió tiszta ízét, a sült tojáshabbal tetézve.
A kakaós piskóta, a könnyű epermousse és a vékony mogyorókrém-réteg találkozása rengeteg vendégünk kedvence lett, amióta pár éve, az unokahúgunk esküvőjére megalkottuk ezt a tortát.
Vékony piskóta, vaskos túrókrém réteg, és málnaszemek gyümölcszselébe ágyazva alkotják ezt a könnyű tortát, alul egy kis roppanós, karamellizált ostyamorzsával panírozva. A tetejét habcsókokkal díszítjük. Rendelhető laktózmentes, gluténmentes és cukormentes változatban is.
A hagyományos Eszterházy-torta attól annyira finom, hogy ízes dióból, valódi vajból, az eredeti receptet betartva készítjük.